Održan "Zeleno se isplati" PDF Print E-mail
Written by Dag Knepr   
Tuesday, 05 March 2013 00:00

 

Hrvatska udruga sitotiskara uz potporu FESPA-e organizirala je 21. veljače 2013. godine seminar Zeleno se isplati. Tema je bila isplativost ulaganja u ekološku i održiviju proizvodnju te prilagodba propisima Europske unije.

 

 

 

ZelenoSeIsplatiLogoCentar bijela2 

Seminar Zeleno se isplati održan je u Zagrebu u hotelu Arcotel Allegra, trajao je cijeli dan (uz pauze za kavu i ručak), a na njemu je 45 sudionika poslušalo šest predavača čija su izlaganja potakla i zanimljive rasprave.

 

U sklopu seminara bio je pripremljen i mali izložbeni dio na kojem su se predstavili poznati proizvođači.

Od sudionika bismo istaknuli uvažene goste: Dianu Milčić, dekanicu Grafičkog fakulteta; Jesenku Pibernik, prodekanicu istog fakulteta te Rajka Naprtu iz Hrvatske gospodarske komore.

Posebno zahvaljujemo i volonterima Ivanu Đorđeviću i Ivani Hrestak, studentima Grafičkog fakulteta, na pomoći koju su pružili u organizaciji ovog seminara.

 

Naravno, seminar ne bi bio moguć bez zanimljivih predavača i njihovih izlaganja. Oni su:

 

Chris Smith iz FESPA-e pričao je o projektu Planet Friendly te predstavio nadolazeći sajam FESPA-e u Londonu u lipnju 2013.

 

Sonja Ribičić iz obrta Eko-Log pričala je o stanju na terenu i iskustvu u radu s inspektorima te odgovarala na niz konkretnih pitanja.

 

Anita Pokrovac Patekar, načelnica Odjela za međunarodnu suradnju u Upravi za inspekcijske poslove Ministarstva zaštite okoliša i prirode govorila je o usklađenosti hrvatskog zakonodavstva s propisima Europske Unije te naglasila da danom pristupanja Hrvatske u EU struku ne očekuju nikakve bitnije promjene.

 

Davor Bruketa iz Brukete&Žinića približio je ideju korištenja eko-koncepta u marketinške svrhe pri stvaranju novog branda Brokula&Ž

 

Werner Deck iz tvrtke Remco Chemie govorio je o zamjenskim proizvodima za čišćenje sita, a koji su manje štetni za okoliš.

 

Aleksandar Gregurić, WIFI institut za unapređenje gospodarstva, Hrvatski energetski roj, govorio je o energetskoj učinkovitosti objekata i o novim dolazećim tehnologijama uštede energije.

 

U izložbenom prostoru svoje ekološke proizvode predstavili su Remco Chemie (U Hrvatskoj Batik d.o.o.), Inode iz Graza i Dit d.o.o. iz Zagreba. Sudionici su se mogli upoznati i s potpuno bezmirisnim tiskom latex-bojama.

 

Ovo je bio prvi od niza seminara i radionica koje će organizirati Hrvatska udruga sitotiskara stoga vas pozivamo da pratite naše obavijesti i pridružite nam se na sljedećim događanjima.

 

U nastavku pogledajte fotografije snimljene na seminaru Zeleno se isplati.

 


 

 

FSupport1


 


 


 

 Ako kliknete na malu slikicu, otvoriti će vam se galerija i možete listati sve fotografije.         
 

 

 

Add comment


Security code
Refresh

Clanovi2012v1

Untitled-1
Youtube Facebook Twitter

FESPA News

FESPA Events

© 2019 FESPA